Hemautomatisering - Påsk - Nörd - Övik

Hejsan hej!

 

Påsken är nu över och man är tillbaka på jobbet igen. Skönt att få tillbaka lite rutiner, både för mig själv och för barnen. Under påsken så har vi varit i Övik några dagar och hälsat på, rätt skönt att få komma hemifrån ibland och bara va. Synd att Juni & Jolin skulle vara krassliga under ledigheten dock så är de inte riktigt frisk än. Här ligger dom å chillar och dricker lite välling !

 

 

 

Cykelvagnen som vi köpte ifjol har vi nu plockat fram, dock så var fästet borta som man kopplade till cykeln. Tur att Jan var och hälsade på som hade ett fäste som låg och skräpade. Du får en puss till påsk nästa år :)

 

 

 
Har hunnit nörda ner mig lite mer i Kodi, riktigt bra system säger jag bara. Även hunnit läsa en massa om hemautomatisering, finns så sjuk coola (”onödiga”) grejer alltså. Inom några år så kommer varje hus som säljs styras med mobilen. Finns redan hustillverkare som erbjuder paket för smarta hem. Larm, styra värme, lampor m.m. Till exempel när man larmar på stänger systemet automatiskt av el men också vatten efter att några timmar gått och disk- och tvättmaskin har stannat. Gräsmattan vattnas när det varit varmt en längre tid. Blir det en brand så sätter automatiskt all innerbelysning igång och blir det inbrott så tänds all utebelysning m.m. Det är bara fantasin som sätter gränserna vad man kan och vill göra. Jag har kommit en bit på vägen men är mycket mer man vill ha :) Dock är de en djungel där ute vilket system som är bäst men det man bör tänka på är vad man vill kunna göra sedan inte låsa fast sig vid ett system utan att man kan bygga vidare på befintligt. Så att såhär kan de se ut ibland när man sitter och spånar på idéer och intar information.

 

 

Nu blir det fika sedan läsa en bok eller lyssna på någon podcast!

Poddar som ni inte ska missa är

  • P3 Dokumentär

  • Creepypodden med Jack Werner

  • Svenska Mordhistorier

  • 99mac poddradio

  • Avicii – Levels podcast

  • Mammas nya kille

Sedan lyssnar jag på en massa teknikpoddar också!

 

"Im Not Trying To Fit In, Im Born To Stand Out"

 

Dagens Citat/Vits: "Automatiseringar gör allting enklare och lättare, fast på ett otroligt komplicerat sätt"

 

Have it

 

 

 


Kommentarer
Postat av: s

Kul att läsa dina skriverier och se vad du tänker och inte tänker.

2017-04-20 @ 00:05:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0