Hemautomatisering - Påsk - Nörd - Övik

Hejsan hej!

 

Påsken är nu över och man är tillbaka på jobbet igen. Skönt att få tillbaka lite rutiner, både för mig själv och för barnen. Under påsken så har vi varit i Övik några dagar och hälsat på, rätt skönt att få komma hemifrån ibland och bara va. Synd att Juni & Jolin skulle vara krassliga under ledigheten dock så är de inte riktigt frisk än. Här ligger dom å chillar och dricker lite välling !

 

 

 

Cykelvagnen som vi köpte ifjol har vi nu plockat fram, dock så var fästet borta som man kopplade till cykeln. Tur att Jan var och hälsade på som hade ett fäste som låg och skräpade. Du får en puss till påsk nästa år :)

 

 

 
Har hunnit nörda ner mig lite mer i Kodi, riktigt bra system säger jag bara. Även hunnit läsa en massa om hemautomatisering, finns så sjuk coola (”onödiga”) grejer alltså. Inom några år så kommer varje hus som säljs styras med mobilen. Finns redan hustillverkare som erbjuder paket för smarta hem. Larm, styra värme, lampor m.m. Till exempel när man larmar på stänger systemet automatiskt av el men också vatten efter att några timmar gått och disk- och tvättmaskin har stannat. Gräsmattan vattnas när det varit varmt en längre tid. Blir det en brand så sätter automatiskt all innerbelysning igång och blir det inbrott så tänds all utebelysning m.m. Det är bara fantasin som sätter gränserna vad man kan och vill göra. Jag har kommit en bit på vägen men är mycket mer man vill ha :) Dock är de en djungel där ute vilket system som är bäst men det man bör tänka på är vad man vill kunna göra sedan inte låsa fast sig vid ett system utan att man kan bygga vidare på befintligt. Så att såhär kan de se ut ibland när man sitter och spånar på idéer och intar information.

 

 

Nu blir det fika sedan läsa en bok eller lyssna på någon podcast!

Poddar som ni inte ska missa är

  • P3 Dokumentär

  • Creepypodden med Jack Werner

  • Svenska Mordhistorier

  • 99mac poddradio

  • Avicii – Levels podcast

  • Mammas nya kille

Sedan lyssnar jag på en massa teknikpoddar också!

 

"Im Not Trying To Fit In, Im Born To Stand Out"

 

Dagens Citat/Vits: "Automatiseringar gör allting enklare och lättare, fast på ett otroligt komplicerat sätt"

 

Have it

 

 

 


Ny vecka - Skellefteå

Hejsan Hej

 

Ny vecka är startad och som vanligt tycker jag man har massor att göra. Dock är de inte alltid det blir så mycket gjort men de är väl tanken som räknas :)

 

I Söndags så monterade vi Jolins nya bilbarnstol i RetroEvent monster garage och hon blev mycket nöjd över den som ni kanske ser. Hon måste ha suttit skönt för tog inte lång stund innan hon somnade.

 

Imorgon bär de iväg till Skellefteå för utbildning. Det var inte igår man var där alltså, tycker Skellefteå är en mycket trevlig stad och ångrar inte en sekund att man bodde där i 3år.

 

Var även en sväng i helgen på loppis på MB, mycket folk där och vi köpte lite grejer i alla fall.

 

Tänk på det här era egon ! Nu blire att skalla kudden så kanske man somnar innan tolv !

 

"Im Not Trying To Fit In, Im Born To Stand Out"

 

Dagens Citat/Vits: "Den idé som inte är orimlig från början finns det inget hopp för."

 

Have it 


#prayforsweden

Hejsan Hej

 

Helt sjukt, finner faktiskt inga ord! Dödsstraff borde nog ta och införas så man slipper sånna här idioter, de ska ha en etta med jordvärme.

 

 

Tydligt att många inte förstått vad källkritik är. Källkritik är att granska allt på samma villkor och så långt som möjligt säkerställa att det är fakta. Folk kastar ur sig vad som helst på socialamedier utan att ens granska innehållet. Precis som några har skrivit tidigare så är det bara 1:a april som folk är källkritiska.

 

Borde vara straffbart för medier att ljuga och undanhålla sanningen. Nu har man ingen aning om vilken tidning man ska tro på eller om man ska söka sig till alternativmedia. Money talks.....tyvärr

 

Dagens Citat/Vits: "Alla vill ha utveckling, men ingen vill ha förändring."

 

Have it 

 

"Im Not Trying To Fit In, Im Born To Stand Out"


Pizzabagare - Pärla - Barockaas - Stuga - Nallebjörnens

Hejsan Hej!
 
En till vecka har gått och man är nu ännu närmare döden. Ta vara på livet minda damer och herrar för man vet aldrig när det tar slut.
 
 
Idag så har man varit på Nallebjörneslekland med Matte, Sara och Alvar. Mycket bra ställe så barnen får springa av sig lite :) 
 
Våran nya bilstol har kommit och Jolin ser redan ut att trivas i den. Det blev en BeSafe iZi Plus för att den blev bäst i test, vikten är upp till 25kg & att den är utan isofix OM man nu ska flytta den mellan bilar och den bilen inte skulle ha isofix.
 
 
Har hunnit "pärla" lite också. Tror jag måste ta och köpa lite fler, börjar ta slut i vissa färger. 
 
 
 
När dessa två busfrön ska sova så går de inte alltid som man tänkt sig. Men för det mesta så somnar de båda rätt så snabbt trots att de sover i samma rum.
 
 
I Torsdags så har man varit i Bodegan hos Barockaas och avnjutit en underbart god middag i trevligt sällskap. Vi bakade nämligen pizza med diverse grejs på. Satt som en käftsmäll ska jag säga er. Här är det lite bilder på deras trevliga lokal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jolin & Juni sitter som ljus i soffan och äter frukost !
 
 
Om det är någon som vet av nån stuga som är till salu får ni gärna höra av er.
 
 
Nu blire lite fika sedan nörda lite om hemautomatisering och titta på en ny layout till bloggen.
 
Dagens Citat/Vits: "Tillfredsställelse ligger i prestationen, inte i det uppnådda."

Have it 

"Im Not Trying To Fit In, Im Born To Stand Out"

RSS 2.0